Buitengoed Ruysbos
Veel gestelde vragen (FAQ's)

Veel gestelde vragen (FAQ's)

FAQ's

Hier zijn enkele veelgestelde vragen en antwoorden met betrekking tot aankomst, vertrek en faciliteiten op Buitengoed Ruysbos:

 1. Wat is de standaard aankomsttijd op Buitengoed Ruysbos?

Standaard hanteren wij de aankomsttijd tussen 15.00 en 16.00 uur.

 1. Hoe laat moeten we uitchecken op de dag van vertrek?

De vertrektijden zijn tussen 10.00 en 11.00 uur, behalve op zondag. Op zondag is de vertrektijd tot 16.00 uur mogelijk.

 1. Moeten we onze aankomsttijd van tevoren doorgeven?

Vanwege de complexiteit van het bepalen van de aankomsttijd vragen we je om 30 minuten voor aankomst telefonisch contact met ons op te nemen op (+31) 0487 591627. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat er iemand aanwezig is en voorkomen we dat je voor een mogelijk nog gesloten poort staat.

 1. Hoe zit het met onze buren op Buitengoed Ruysbos?

Op ons terrein zijn 3 zespersoons Glampingtenten, 1 achtpersoons Natuurhuis en 3 Boshuysjes aanwezig. Tijdens je verblijf verwachten we dat je geen overlast veroorzaakt en ervoor zorgt dat er geen geluids- of andere vormen van overlast zijn. Vergeet niet om dit ook aan je medegasten en kinderen door te geven, zodat iedereen rekening kan houden met elkaar.

 1. Is de boomhut toegankelijk voor alle gasten?

Ja, de boomhut is beschikbaar voor gezamenlijk gebruik door alle gasten van Buitengoed Ruysbos. We willen je er echter op wijzen dat het gebruik van de boomhut, kabelbaan, zandbak, chillnet, schommel, enzovoort, geheel op eigen risico is. Als directie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid hiervoor.

 1. Mag ik de tennisbaan gebruiken en hoe kan ik deze betreden?

De tennisbaan is beschikbaar voor gezamenlijk gebruik door alle gasten van Buitengoed Ruysbos. Voor gasten van het Natuurhuis is de entree via de eigen tuin. Voor gasten van de Glampingtenten en Boshuysjes is de entree uitsluitend via het poortje aan de achterzijde. Vergeet niet dit ook aan de kinderen door te geven. Er zijn standaard tennisrackets en ballen aanwezig. Het gebruik van de tennisbaan gebeurt in onderling overleg.

 1. Zijn de kano's en roeibootjes gratis beschikbaar?

Ja, de kano's en roeibootjes zijn gratis beschikbaar voor de gasten van Ruysbos. We vragen gasten om respectvol om te gaan met de kano's en peddels en eventuele schade te melden. Zorg er ook voor dat de kano's en bootjes na gebruik altijd uit het water worden gehaald en op de daarvoor bestemde plek worden teruggelegd.

 1. Waar kunnen we onze auto parkeren en hoe ver is het naar de accommodaties?

Het is ongeveer 50 meter lopen vanaf de parkeerplaats naar zowel de boshuysjes, de tenten als het natuurhuys.

 1. Is er een mogelijkheid om onze bagage te vervoeren?

Ja, we hebben verschillende bolderkarren en kruiwagens beschikbaar om je bagage te transporteren.

 1. Hoe moeten we ons afval scheiden?

We leveren ons afval graag gescheiden aan. Er zijn gescheiden afvalbakken vooraan op het terrein geplaatst. We vragen je om daaraan mee te werken.

 1. Mogen we een kampvuur maken?

Ja, het is toegestaan om een klein kampvuur te maken. Hiervoor kun je gebruikmaken van de speciale vuurschaal die beschikbaar is gesteld. Hout kun je verzamelen in het bos, maar wees je ervan bewust dat het beperkt en vaak vochtig is. Het is aan te bevelen om klein resthout van thuis mee te nemen of een zak gekloofd droog haardhout te kopen bij een bouwmarkt of benzinepomp. Zorg je ervoor dat je de vuurschaal leeg achterlaat bij vertrek en dat het vuur geen schade veroorzaakt aan het bos, de grond, meubilair, enz.

 1. Zijn er barbecues beschikbaar?

Ja, we hebben zowel een houtskoolbarbecues als een gasbarbecue beschikbaar. Als je hiervan gebruik wilt maken, kun je deze bij boeken. Zodat wij ervoor kunnen zorgen dat deze klaarstaan. Voor het gebruik van de houtskoolbarbecue rekenen we €10,- (zorg zelf voor kolen/aanmaakblokjes of als extra bij te boeken). Voor het gebruik van onze gasbarbecue rekenen we €20,- (inclusief gas).

 1. Waar kunnen we boodschappen doen in de buurt?

In Beneden-Leeuwen (ongeveer 8 minuten met de auto) zijn er diverse winkels, waaronder een Jumbo, Lidl en Aldi. Voor een Albert Heijn moet je naar Druten (15 minuten met de auto).

 1. Zijn er beperkingen bij het gebruik van schoonmaakmiddelen?

Ja, aangezien we septic tanks gebruiken voor het reinigen van het afvalwater op een volledig biologische wijze, is het gebruik van chloor absoluut verboden. Houd hier rekening mee als je schoonmaakproducten van thuis meeneemt.

 1. Welke koffie zet mogelijkheden zijn er beschikbaar?

In de tenten is net als in het Natuurhuis een traditioneel koffiezetapparaat voor snelfiltermaling aanwezig (filters zijn aanwezig). evenals een Nespresso-machine. In de boshuysjes staat een Nespresso machine. Neem zelf Nespresso-cupjes mee.

 1. Wat is het adres en hoe bereik ik de locatie?

  Het adres is Zegeweg 1 in Altforst. We gaan ervan uit dat iedereen onze locatie kan bereiken via navigatie. De laatste 200 meter kun je tegen de rijrichting in rijden omdat je als gast "bestemmingsverkeer" bent. Houd er rekening mee dat de locatie slecht bereikbaar is met het openbaar vervoer. Je kunt uitstappen bij Halte Veesteeg in Beneden-Leeuwen en vanaf daar is het ongeveer 25 minuten lopen.
   
 2. Hoe kan ik het elektronisch bedienbare hek openen?

Het buitengoed is afgesloten met een elektronisch bedienbaar hek. Je ontvangt een afstandsbediening bij het inchecken waarmee je het hek kunt openen om het terrein te betreden. 

 1. Is er WiFi beschikbaar?

Ja, er is WiFi beschikbaar in de tenten, het natuurhuis, de boshuysjes en bij de speeltuin. Het wachtwoord vind je ter plaatse.

 1. Zijn honden toegestaan en zijn er regels?

Honden zijn toegestaan in Ruysbos, maar we vragen je om enkele afspraken in acht te nemen. Houd er rekening mee dat er dieren, zoals konijnen, hazen en fazanten, in het bos leven. Je hond zal zich hiertoe aangetrokken voelen. Aangelijnd zijn is dus eigenlijk noodzakelijk voor de natuur maar ook voor de andere gasten op het terrein. 

 1. Moet ik van tevoren bed- en badlinnen bestellen?

Als je geen bed- of badlinnen van tevoren hebt besteld, is het nog steeds mogelijk om dit te doen. Neem contact met ons op en laat ons weten dat je bed- of badlinnen wilt bestellen. We zorgen ervoor dat het bij aankomst klaarligt in je Glampingtent. Bij ons Natuurhuis is bedlinnen standaard aanwezig.

 1. Hoe kan ik gebruik maken van de hottub.

  Normaal gesproken is de hottub bij aankomst leeg en dien je deze zelf te vullen. Na het vullen duurt het ongeveer 45 minuten voordat je de kachel moet opstoken met het aanwezige hout. Het op temperatuur brengen van de hottub (37 graden) duurt minimaal 3 uur. We kunnen deze service echter voor je regelen, zodat je bij aankomst vrijwel direct kunt genieten van de hottub. 
 1. Wat is een pelletkachel en hoe werkt deze?

  Een pelletkachel is een openhaard die wordt gevoed met samengeperste houtkorrels, genaamd pellets. Bij aankomst is de pelletkachel eenmalig gevuld. Het verbruik van de pellets hangt af van je stookgedrag.
   
 2. Hoe kan ik mijn boeking beheren of aanvullen met extra's?

  Ga naar www.ruysbos.nl/mijn-omgeving, vul je e-mailadres in en bekijk daar je boeking. Je kunt eventueel extra diensten of producten bestellen om je verblijf completer te maken. Het bijbestellen van diensten of producten is mogelijk tot 1 dag voor aankomst.

 

Mocht je nog andere vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je een geweldig verblijf hebt bij Ruysbos!