Informatie omtrent Coronavirus


Er zijn veel vragen omtrent het Coronavirus COVID-19. Belangrijk om te weten is dat wij de richtlijnen volgen van het RIVM en onze branchevereniging HISWA-RECRON. De gezondheid van onze medewerkers en onze gasten staat hierbij voorop.

Buitengoed Ruysbos heeft onderstaande maatregelen genomen die van kracht zijn tot dit niet meer noodzakelijk is.
We zullen ons beleid blijven updaten aan de hand van de voorschriften van het RIVM. Voor meer informatie over het Coronavirus COVID-19 verwijzen wij u naar de website van het RIVM: www.rivm.nl/coronavirus

Hieronder vindt u antwoorden op de veel gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

Kan ik nog op vakantie vanwege het Coronavirus (COVID-19)?
Er is op dit moment geen reden om vakanties te vermijden of af te gelasten. We staan in nauw contact met de lokale instanties, de brancheorganisatie, de RECRON en gemeente, die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

  • Het schoonmaken van de verblijfsruimte en de zogenoemde 'handcontactpunten' als lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken/knoppen worden met professionele middelen gereinigd.
  • Het wassen van linnen gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven.

Kunnen we onze reservering kosteloos annuleren?
Wij kunnen ons voorstellen dat u twijfelt of u uw verblijf moet annuleren. Angst voor het Coronavirus of het willen mijden van contact in verband met het Coronavirus is helaas geen gegronde reden voor annuleren. Mocht u toch besluiten om uw verblijf te annuleren, dan treden de voorwaarden van de RECRON in werking.

Ik heb een verblijf geboekt en ik kom uit een gebied waar het coronavirus is uitgebroken. Krijg ik de vooruitbetaalde boekingssom terug?
Nederland, en dus ook ons buitengoed en omgeving, zijn niet ‘op slot gezet’ door de rijksoverheid. U kunt dus gerust bij ons verblijven. Mocht u toch besluiten om uw verblijf te annuleren, dan treden de voorwaarden van de RECRON in werking.

Ik heb het coronavirus en daarom moet ik ons verblijf annuleren. Hoe werkt dit?
Heeft u bij ons een annuleringsverzekering afgesloten, dan is dit gedekt en valt onder de volgende artikelen van de voorwaarden:
6.1.1 Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalletsel van verzekerde.
6.1.2 Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalletsel van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.

Uiteraard is het wel zo dat u moet annuleren op advies van een arts.

Kan ik mijn vakantie omboeken?
Wij begrijpen uw zorgen en onzekerheid, deze hebben wij ook. Als u telefonisch contact opneemt of via de mail, dan proberen wij samen met u een passende oplossing te vinden.